Jennifer Aniston werd door Friends een wereldster, maar na een tijdje was ze helemaal klaar met de rol van Rachel. Volgens de actrice kon ze niet ontsnappen aan de populariteit van de serie.

In een interview met The Hollywood Reporter meldt Jennifer Aniston dat ze helemaal gek werd van Rachel Green. “Het was zo vermoeiend… Ik sleepte Rachel als het ware overal mee naartoe, als een blok aan mijn been. Ik kon niet ontsnappen aan ‘Rachel uit Friends’, en ik dacht alleen: hou toch op met die rotserie!”

Aniston was doodsbang voor het zogeheten ‘Swiebertje-effect’: ze dacht dat haar carrière na Friends afgelopen zou zijn, omdat iedereen alleen nog Rachel zou zien. “Pas tijdens het filmen van The Good Girl (2002) kon ik afstand nemen van Rachel.”

Article continues after the ad

Volgens de actrice was dat een enorme opluchting, maar Aniston werd er ook nerveus van. “Ik raakte in paniek! Ik wist niet of het me zou lukken… Misschien hadden mensen wel gelijk? Dat ik voor altijd die vrouw zou zijn met dat appartement met die paarse muren. Ik wilde mezelf echt bewijzen als actrice, maar het enge was dat de hele wereld meteen meekeek."

Jennifer en Rachel

Hoewel Rachel nog steeds wereldberoemd is, bleef het échte Swiebertje-effect gelukkig uit. Sterker nog: van alle Friends-acteurs was ze veruit het meest succesvol na het slot van de serie. In 2019 had ze een megasucces met de Netflix-film Murder Mystery, en tegenwoordig speelt ze de hoofdrol in The Morning Show.