Programmamaker Jelle Brandt Corstius gaat alsnog aangifte doen van seksueel misbruik door televisieproducent Gijs van Dam. Dat kondigt hij aan in een verklaring op Twitter, uitgegeven na de uitlatingen van Van Dam in het tv-programma Pauw.

Article continues after the ad

Daarin erkende Van Dam dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar stelde dat van dwang geen sprake was.

Brandt Corstius zegt "kwaad en verdrietig" te zijn over de woorden en de ontkenning van zijn vermeende belager. "Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid." Hij zegt dat een aangifte in de maak is.

In zijn verklaring zegt Brandt Corstius andere slachtoffers te willen aansporen "eindelijk hun verhaal te vertellen en hopelijk aangifte te doen. En om ze te steunen". De uitzending van Pauw was volgens hem "allesbehalve steunend". "Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers." Jelle krijgt onwijs veel reacties op sociale media.

Jelle Brandt Corstius laat zich vertegenwoordigen door topadvocaat Nico Meijering van bureau Ficq & Partners. Meijering laat weten de aangifte wegens smaad en laster ''met vertrouwen tegemoet te zien''. Ook kondigt Meijering aan dat dit de mogelijkheid biedt om Gijs van Dam zelf als getuige te kunnen gaan horen.