Jeffrey Dean Morgan als Negan in The Walking Dead

Wij moesten al een traantje wegpinken toen we hoorden dat The Walking Dead na het elfde seizoen zou stoppen. Ook Negan-acteur Jeffrey Dean Morgan verwacht dat hij het niet droog houdt tijdens de laatste opnames.

Het is bitterzoet”, vertelt hij in een interview van NBC Universal. “Normaal duren de opnames zo’n 7 maanden. Dit keer duurt het maar liefst 14 maanden. Ik ben dus nog niet klaar tot maart 2022, maar het blijft in je hoofd rondspoken dat dit het einde is.De opnames van het laatste seizoen gingen namelijk in februari van start!

‘Nog niet tot me doorgedrongen’

Ik vind het erg verdrietig. Ik denk dat we dat allemaal vinden,” legt Jeffrey uit. “Maar we hebben nog steeds zoveel verhalen te vertellen en op te nemen. Daardoor is het nog niet helemaal tot me doorgedrongen.” Ook Norman Reedus, die de rol van Daryl op zich neemt, had gemengde gevoelens over het einde van de zombieserie.

Article continues after the ad

‘Blijft lastig’

De acteur, die nu in de bloedstollende horrorfilm The Unholy te zien is, vertelt dat hij nog niet heeft gehuild. “Het zal me niks verbazen als dat tijdens de laatste afleveringen wel gebeurt. Het is een groot deel van mijn leven geworden, zes jaar lang.” Jeffrey heeft nog nooit zo lang één personage gespeeld. “Het was geweldig om iedere dag met deze mensen door te brengen en het blijft lastig om te denken dat ik volgend jaar niet terugkom.

Ben je nog niet toe aan de laatste afleveringen van de hitserie? Check dan snel de 10 beste afleveringen van The Walking Dead ooit voor een nostalgisch tripje.