jeangu macrooy eurovisie songfestival_2021

Jeangu Macrooy eindigde met zijn nummer ‘Birth of a New Age’ op een teleurstellende 23e plaats van het Eurovisie Songfestival. De zanger blikt met gemengde gevoelens terug op zijn deelname aan de internationale zangcompetitie.

Natuurlijk is het een teleurstelling als je niet hoog eindigt”, erkende Jeangu Macrooy na afloop van het Eurovisie Songfestival bij Op1. “Maar het was zo'n avontuur en ik ben zo blij, met het hele team en alles.” De zanger had het muzikale avontuur dan ook voor geen goud willen missen “Het was echt een droom die uitkwam”, zegt Macrooy.
 


Zegeningen

Ondanks een veelbelovend optreden tijdens de juryshow van het Eurovisie Songfestival, kon ‘Birth of a New Age’ tijdens de finale maar weinig potten breken. Het nummer ontving slechts elf punten van de vakjury's en zelfs helemaal geen punten van de televoters. Maar Jeangu Macrooy telt ook zijn zegeningen: “Ik heb mijn verhaal kunnen vertellen, daar ben ik heel blij mee.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Klein wonder

Daarnaast was het natuurlijk al een klein wonder dat het Eurovisie Songfestival dit jaar überhaupt door kon gaan. “Het was zo’n feest dat dit heeft kunnen plaatsvinden in deze tijd. We dealen nog allemaal met corona. Het was echt een blessing”, concludeert Jeangu. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer een feestje bouwen. Dan strijkt het muzikale circus neer in Italië!