Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy wil nog even niet nadenken over het Eurovisiesongfestival van 2021. En dat lukt gelukkig nog aardig ook! Of nou ja, stiekem is de zanger er natuurlijk al wel een beetje mee bezig. Zo hoopt Jeangu dat er volgend jaar in ieder geval publiek aanwezig zal zijn tijdens het Songfestival.

Liedje Jeangu Macrooy Songfestival nog onbekend 

In Opium op Oerol werd Jeangu Macrooy gevraagd naar het Eurovisiesongfestival van 2021. We weten inmiddels dat het liedjesfestijn dan alsnog gewoon in Rotterdam gevierd zal worden. Wat heet: we weten zelfs al wanneer het Songfestival precies plaatsvindt. Je zou denken dat Jeangu dus al lang en breed nadenkt over zijn nieuwe liedje. Niets blijkt echter minder waar:  “Ik probeer er eigenlijk niet aan te denken. Gek genoeg”. En dat lukt hem ook nog eens aardig: “Het voelt nog best ver weg. Ik heb nog heel veel tijd voordat ik weer echt een keuze moet gaan maken welk nummer het wordt.”

Eurovisiesongfestival van 2021 met publiek?

Ondanks zijn nuchtere woorden is Jeangu al wel bezig om nieuwe muziek te schrijven. Na de initiële schok van het afblazen van het Eurovisiesongfestival 2020 kan de zanger zich daar dankzij de alternatieve Songfestival-uitzending nu gelukkig weer op focussen. Daarom blikt Jeangu ten slotte toch nog even vooruit. De Nederlandse inzending hoopt namelijk vurig dat er volgend jaar publiek aanwezig kan zijn: “Dat is wat optreden voor mij magisch maakt. Dat mis ik wel heel erg. Dus dat zou heel jammer zijn als ik volgend jaar in Ahoy sta zonder publiek. Ik zou liever hebben dat ze allemaal op 3 meter afstand van elkaar staan.”

Article continues after the ad

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar in de derde week van mei plaats, coronacrisis of niet! Tot die tijd kun je je waarschijnlijk echter uitstekend vermaken met die Songfestival-film: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.