Jeangu Macrooy

Het had deze week 'de week van Jeangu Macrooy' moeten worden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Hij staat zaterdag niet op het grote podium in Ahoy en ook zijn nummer Grow kan als inzending voor het Songfestival 2021 de prullenbak in. Gelukkig kijkt de zanger inmiddels vooruit.

Article continues after the ad

"Ik baal aan de ene kant enorm, omdat ik met Grow op dat podium had willen staan", vertelt hij aan Aran Bade van RTL Boulevard. "Aan de andere kant ben ik blij met de steun van AVROTROS dat ik het volgend jaar alsnog mag gaan doen."

Opvolger van Grow

Het wordt wel moeilijk om weer met een liedje te komen, maar Jeangu is er druk mee bezig. "Ik ben heel rustig al bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën." En dat zou zomaar een totaal ander nummer kunnen worden dan het emotionele Grow"Misschien wordt het wel iets vrolijkers. Ik denk dat mensen nu sowieso behoefte hebben aan iets lichts en iets vrolijks." We wachten dus geduldig af wat het gaat worden!

Thuisblijf-editie

Gelukkig hoeven we het deze week niet helemaal zonder het Songfestival te doen. Donderdag kunnen we namelijk genieten van een Songfestival-editie van Beste Zangers en zaterdag is vanaf 21:00 uur Eurovision: Europe Shine a Light te zien op NPO1. Jeangu heeft aan dat laatste ook zijn bijdrage geleverd. "Ik mocht iets zeggen tegen de mensen. Dat vond ik wel heel bijzonder en ik zing mee met Love Shine A Light." We zijn heel benieuwd hoe dat in beeld wordt gebracht. 

Eurovision: Europe Shine a Light is zaterdag om 21:00 uur te zien op NPO 1. Bekijk hier het hele fragment met Jeangu terug.