Wat hebben het Legally Blonde-karakter Elle Woods en Donald Trump gemeen? Spoiler Alert: niet alleen hun haarkleur. Volgens Jimmy Fallon gebruikt de president ook haar speeches als inspiratiebron.

Article continues after the ad

Toespraak

De president hield een paar dagen geleden een toespraak tijdens een diploma-uitreiking op een universiteit. Talkshowhost Jimmy Fallon merkte op dat deze bijzonder veel weghad van Elle Woods’ afstudeerspeech uit Legally Blonde. Hoeveel precies? Dat mag je zelf beoordelen. Check de video hierboven. Het fragment begint rond de 55 seconden.

Melania

Het stelen van speeches komt vaker voor in huize Trump. First Lady Melania Trump kwam in 2016 onder vuur te staan nadat ze in een van haar speeches Michelle Obama kopieerde. Nu doet man Trump hetzelfde als we Fallon moeten geloven. Wordt het wellicht tijd voor een nieuwe speechwriter? 

Legally Blonde

In Legally Blonde wordt de niet al te snuggere Elle Woods (Reese Witherspoon) gedumpt door haar vriend. Reden? Ze is te dom. Om wraak te nemen gaat ze rechten studeren aan Harvard. Zonder enige ervaring komt de blondine middenin het bruisende rechtenleven terecht en moet ze zich, ondanks haar gebrek aan kennis, staande proberen te houden. Over parallellen gesproken…