Jason Momoa is al een week of drie druk bezig met het protesteren tegen de bouw van een dertig hoge meter telescoop op een Hawaiiaanse berg, die voor de oorspronkelijke bewoners van Hawaii heilige grond is. Om wat meer aandacht voor zijn zaak te krijgen voorspelt de gespierde hunk nu dat de opnames van Aquaman 2 wel eens in gevaar zouden kunnen komen door zijn protesten. Want wat gaan Warner en DC doen als hun grote ster straks door een bulldozer overreden is? Volgens de heldhaftige acteur zou het zo kunnen gebeuren.

Article continues after the ad

“Sorry Warner Bros we kunnen Aquaman 2 niet meer filmen, want Jason is overreden door een bulldozer terwijl hij de ontheiliging van zijn inheemse grond probeerde te stoppen”, zo voorspelt Momoa op zijn Instagram-account. Daarbij heeft de Natte Man een plaatje afgebeeld van de bouw van een 7,5 meter hoge telescoop uit 1992, en de rotzooi die dit met zich meebracht. De geplande TMT telescoop wordt vier keer zo hoog, dus het is bij voorbaat duidelijk dat de Hawaiiaanse gewijde grond naar de knoppen gaat.

Dwayne Johnson en Jason Momoa samen in actie?

De Aquaman-ster is trouwens niet de enige breedgeschouderde box office-held die zich inzet voor het behoud van de berg. Ook The Rock steunt de protesten tegen de komst van de telescoop. Nu is het wachten op een real life-actiefilm waarin deze twee spierenbundels samen de bouwvakkers gaan overmeesteren (liefst met wat bijlengezwaai) en de berg bevrijden van haar bezetters. Zo krijgen we dan toch die Polynesische team-up te zien die er in Hobbs & Shaw niet van kwam.