In de eerste trailer van Ozark zien we hoe een op het eerste gezicht doodnormale man met een doodnormaal gezin geld verdient door samen te werken met een drugskartel.

More content below the advertising

Witwasser

In deze nieuwe thrillerserie van Netflix speelt Jason Bateman vader Marty. Samen met Wendy (gespeeld door Laura Linney), Charlotte (Sofie Hublitz) en Jonah (Skylar Gaertner) woont hij in een buitenwijk van Chicago. Er is alleen één klein verschil: waar de gemiddelde papa een saaie kantoorbaan heeft, is Marty een witwasser voor een van de grootste drugskartels in Mexico. Marty is genoodzaakt te verhuizen naar The Ozarks (een gebied in Missouri) wanneer er een deal fout gaat. 

Breaking Bad-kloon?

Nou horen we je al denken: dit gaat toch geen Breaking Bad-kloon worden hè? Als we de trailer mogen geloven in ieder geval niet. De serie belooft letterlijk en figuurlijk een stuk duisterder te worden dan de hitserie met Bryan Cranston. Verwacht dus geen comedy-elementen of bizarre karakters à la Saul Goodman, maar een serieuze misdaadthriller.

Serieuze Bateman

Hoewel Bateman van huis uit een comedy-acteur is, heeft-ie twee jaar geleden met de thriller The Gift bewezen dat hij prima uit de voeten kan met een beetje spanning. De serie is gemaakt door Bill Dubuque en Mark Williams, die vorig jaar Ben Affleck-film The Accountant hebben geschreven en geproduceerd. 

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!