Britt Dekker, verjaardag

24 februari 2021 is de dag dat de altijd goedlachse Britt Dekker alweer 29 kaarsjes mag uitblazen! Het had natuurlijk een fantastische dag moeten worden, maar helaas voelt ze zich toch niet al te feestelijk: zowel haar oma als moeder zijn namelijk besmet met corona! 

Article continues after the ad

Quarantaine vanwege corona

"Bedankt voor alle verjaardagswensen", schrijft ze bij een toch vrolijke foto op haar Instagram. "Dankzij jullie voel ik me toch hartstikke jarig, ondanks dat het een niet leuke dag is. Mama en oma hebben namelijk allebei corona en zitten in quarantaine." Gelukkig probeert Britt er ondanks de heftige omstandigheden toch het beste van te maken. "Net bij oma onder aan de flat wezen zwaaien en van mama een luchtknuffel gekregen door het glas."

Grootste verjaardagswens

Als verpleegkundige stond haar moeder al wel op de lijst voor een vaccinatie, maar die komt voor deze besmetting helaas te laat. "Door gekke keuzes heeft de helft van het zorgpersoneel daar nog geen vaccinatie gekregen, waaronder zij", laat Britt weten. "Mijn grootste cadeau zou zijn dat beide snel beter worden en alle mensen die dagelijks het risico lopen zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Dank aan alle mensen in de zorg en bescherm jullie goed, ik denk aan jullie harde werkers!"

Ode aan haar moeder

Het is overigens niet de eerste keer dat Britt Dekker het hardwerkende zorgpersoneel een hart onder de riem steekt. Eerder maakte ze behoorlijk wat indruk met haar tegengeluid op de hashtag #ikdoenietmeermee door een ode aan haar moeder te schrijven. "Ik wilde eerst niet reageren, maar toen werd het steeds groter en groter. Ik heb ook een grote groep jonge volgers en toen dacht ik: ik voel me verantwoordelijk om gewoon te zeggen: doe wel mee", legde ze toen uit aan Eva Jinek. En daarvoor ontving ze héél veel lof! 

Voor nu kunnen we dus alleen maar zeggen: hieperdepiep hoera en beterschap voor haar geliefden!