Jared Leto gaat de rol van de vorige week overleden Hugh Hefner spelen in een biografische film over de Playboy-oprichter. De film zal worden geproduceerd en geregisseerd door Brett Ratner.

Article continues after the ad

Revolutie

‘Too soon’ bestaat niet blijkbaar niet in Hollywood, want vandaag werd bekend dat Jared Leto de hoofdrol zal spelen in een film over het leven van Hugh Hefner. Vorige week woensdag overleed ‘Hef’ op 91-jarige leeftijd. Hefner richtte in 1953 het mannenblad Playboy op en stond zo mede aan de wieg van de seksuele revolutie in de jaren zestig. Genoeg voer dus voor een interessante biopic!

Oscar

Regisseur Brett Ratner (Rush Hour, X-Men: The Last Stand) loopt al langer rond met het idee om het leven Hefner te verfilmen. In eerste instantie was Robert Downey Jr. in beeld om het Playboy-icoon te spelen. Maar nu is de keus dus gevallen op Jared Leto. Hij won een Oscar voor Dallas Buyers Club en speelde een hoofdrol in het aangrijpende drugsdrama Requiem for a Dream. Daarnaast was hij te vorig jaar te zien als de Joker in Suicide Squad en schittert hij binnenkort in de sciencefictionkraker Blade Runner 2049.

'Goede vriend'

Over de casting van Leto zegt Ratner: “Jared is een goede vriend. Toen ik hem vertelde dat ik de rechten had gekocht van Hefs levensverhaal, zei hij 'Ik wil hem spelen, ik wil hem doorgronden'. En ik geloof ook werkelijk dat Jared dat kan. Hij is een van de beste acteurs van dit moment.”

Donderdag gaat Blade Runner 2049 met Jared Leto in première. Bekijk hier alvast de trailer!