Jared Leto

Zanger en acteur Jared Leto is gestrikt voor een episch nieuw sci-fi-project: hij gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe TRON-film van Disney!

Article continues after the ad

Jared is zijn rol als Joker in het DCEU-filmuniversum waarschijnlijk kwijt, de opnames voor de nieuwe vampier-superheldenfim Morbius zitten erop dus... Jared kon wel weer een nieuwe rol gebruiken. En die komt er ook! 

TRON-vervolg

"I’m struck with such gratitude for the opportunity to bring this movie to life", schrijft Jared - een TRON-superfan van het eerste uur - op twitter. "Especially as both the original video game and the film affected me so deeply as a young child. The fact that I get to be a part of this new chapter is mind-blowing." De 30 Seconds To Mars-zanger teaset dat hij en het team bezig zijn met 'hele speciale ideeën'. "See you in the grid!"


Waar gaat de film over?

De futuristische TRON-franchise draait voornamelijk om The Grid, een alternatieve, game-achtige sci-fi-wereld binnenin het digitale Tron-systeem. In de originele film speelt Jeff Bridges de hoofdrol, Kevin Flynn (maker van TRON) en hij kwam ook terug voor TRON: LEGACY. Hierin maken we kennis met de zoon van zijn personage, gespeeld door Garrett Hedlund. Het is niet bekend of deze twee ook deel uitmaken van de derde film. Ook weten we nog niet wat voor rol Jared gaat spelen. De nieuwe film heeft nog geen releasedatum en wordt geregisseerd door Garth Davis (Lion).