Niemand minder dan Oprah Winfrey verzorgt maandag in de VS na de uitzending van de docu Leaving Neverland (HBO) de nabeschouwing. In Nederland zal Janine Abbring het nagesprek doen voor de VPRO, op 8 maart, wanneer de docu Leaving Neverland ook hier wordt uitgezonden. Dus die twee kunnen elkaar high-fiven in de lift. 

Article continues after the ad

Emo-tv

De docu, die nogal heftig schijnt te zijn, wordt in de VS nabesproken met de twee vermeende slachtoffers van Michael Jackson, Wade Robson en James Safechuck. Wie anders dan de Queen of Talkshows kan begripvol knikken en geruststellende woorden prevelen tegen het publiek (dat voor de gelegenheid propvol zit met slachtoffers van seksueel misbruik). Interessant is natuurlijk ook dat Winfrey zelf de King of Pop heeft geïnterviewd, alweer heel wat jaartjes geleden, op Neverland. 

 

Janine Abbring doet een Oprah'tje

 
En in Nederland wordt Leaving Neverland dus uitgezonden door de VPRO. En daar is voor de nabeschouwing Janine Abbring (bekend van Zondag met Lubach en Zomergasten) gevraagd om de docu na te bespreken. Het is nog niet duidelijk wie er geïnterviewd gaat worden, want Wade Robson en James Safechuck zullen het niet zijn. Maar het valt te verwachten dat de Nederlandse nabespreking iets minder op de emotionele kant zit, en wat meer op de beschouwende. Hoe dan ook, het wordt interessant. Kijk hier de trailer van Leaving Neverland.