Comedian Jandino Asporaat is even met zijn neus op de feiten gedrukt door veel van zijn volgers. In één van zijn Insta-stories schreef hij 'schakken', maar hij werd al snel bedolven onder de berichten van fans die 'm vertelden dat je het zo toch echt niet schrijft.

Article continues after the ad

Jandino schreef 'Wie komt schakken' bij een foto van zijn broek met schaakbordpatroon en dat heeft hij geweten ook. Je zou kunnen denken: snel vergeten en hopelijk hebben niet al te veel mensen het gezien, maar de Bon Bini Holland-ster is wel zo sportief om zijn schrijffout ruiterlijk toe te geven in een nieuwe post.

Eén K

"Nou, ik wist zeker dat ik het wist… Daar ging het juist mis", legt hij uit. "Na ongeveer twintig berichten ben ik gestopt met openmaken en reageren. Dus voor iedereen die nog van plan was te reageren.. Ik weet het nu!! ‘Schaken'."

Nieuwe stad

De ambitieuze Jandino laat zich vast niet uit het veld slaan door zo'n spelfout. Hij heeft namelijk héle andere dingen aan zijn hoofd. Zoals... een eigen stad bouwen! Euhm... ja, dat lees je echt goed. 'Dino' gaat vanaf 2023 New Korsou realiseren, een gloednieuwe stad van 132 hectare groot op Curaçao. Waarom hij dat zo graag wil doen, lees je in de onderstaande post!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

In 2023 start ik met bouwen van een nieuwe stad op Curaçao Als kind was ik altijd al een dromer. Ik heb vele nachten met mijn opa lichtjes geteld van de olieraffinaderij, dromend dat het sterren waren die ik bijna kon aanraken. Vele dansjes gedaan in de plonzende regen, dromend dat ik in een tropisch zwemparadijs stond. Of de dagen dat ik in de oude truck zat van mijn oudere broer, rijdend door de mooie wijken van Curaçao en dromend in welk huis wij later misschien ook zouden kunnen wonen. Zoals vele van jullie al weten, is mijn droombaan architect. Complete buurten creëren lijkt mij echt geweldig, maar zoals bij vele dromen kost het tijd voor ze uiteindelijk uitkomen of zoals in vele gevallen komen ze helemaal niet uit. Met mijn VMBO-advies zeiden mijn leraren dat deze droom voor mij nooit zou uitkomen. Ik zou in de bouw kunnen werken, maar zelf creëren? “Nee Jandino daar heb je simpelweg niet de hersenen voor.” Het is toch grappig hoe God werkt. Soms willen wij dingen en wel nu meteen, maar dan zegt God: “wacht even en heb geduld, ik geef het aan je zodra je er klaar voor bent.” Dat betekent dat jij jezelf moet gaan voorbereiden om wat komen gaat en dat is dus precies wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. In mijn hoofd heb ik New Korsou gedroomd, door de straten gelopen en zelfs denkbeeldig piská ku funchi en banana hasá gegeten op een plein in mijn gedachten. Manifestatie! Ik kijk naar Curaçao en raak geïnspireerd. Waar iemand anders ellende ziet, zie ik schoonheid, waar ze zeggen dat het onmogelijk is, zet ik juist door. Net als vroeger. Wat ik het mooiste aan dit project vind, is dat wij ons met New Korsou gaan richten op de bevolking van Curaçao. Veel te vaak wordt juist deze groep vergeten als het gaat om grote investeringen op het eiland. “Voor dit mega project, dat een oppervlakte telt van 132 hectare, gaat Jandino Asporaat de samenwerking aan met woningcorporatie FKP en energiebedrijf Aqualectra om New Korsou te realiseren. Digitalisering, duurzaamheid, inclusiviteit en educatie zullen de belangrijkste pijlers zijn van deze stad. De start van de bouw staat gepland voor 2023.” #NewKorsou #Curaçao #NewCity #YDK #Trots #Samen #BuildingAnEmpire

Een bericht gedeeld door Jandino (@jandinoasporaat) op