Jandino Asporaat

Jandino Asporaats nieuwe Bon Bini-film draait vanaf vandaag in de bioscoop, maar verder is hij nauwelijks meer in televisieprogramma’s te zien. Hoe komt dat? Hij vertelt het aan ‘t AD.

Geen Jandino op tv

De komediant had naast zijn succesvolle Dino Show ook gigantische flops zoals Dino & Friends in New York en De Gordon tegen Dino show. Jandino geeft aan om meer bekend te willen staan dan zijn ‘lollige’ programma’s: “Als ik word gevraagd om weer een lollig programma als Alles mag op vrijdag te maken, zeg ik waarschijnlijk ja. Te leuk! Maar ik heb al zo veel succes gehad. En voor succes heb je tv helemaal niet nodig. Ik kan mijn tijd beter gebruiken, ik wil doorgroeien.”

Article continues after the ad

Naar Curaçao

De presentator wil zijn tijd beter besteden. “Tv-programma’s moeten beter reflecteren wie ik ben. En de meeste tijd bouw ik bruggen. Ik ga om de 2 à 3 weken naar Curaçao waar ik de wijken induik, jeugdgevangenissen bezoek, met jongeren praat die ongelukkig zijn – met educatie dus.”

RTL en SBS willen niet

En wat nou als hij een maatschappelijk betrokken programma gaat maken voor RTL of SBS? Jandino weet het niet: “Dat vinden de zenders moeilijk. Zij geven mensen wat zij dénken dat kijkers willen zien. Ik heb het imago om alleen voor grappige dingen te worden gevraagd.”

Helaas komt hij nog niet van het imago af: “Het is altijd: wij hebben iets, willen daarvoor een goedlachse presentator met veel energie… en boem!”

Afwachten dus op een serieuzer programma-format voor Jandino… Voor nu kan je een van zijn grappige typetjes zien in de bioscoop, want Bon Bini: Judeska in da House draait vanaf vandaag op het grote witte doek.