Boer Jan en Nienke

Veel Boer zoekt Vrouw-kijkers sloegen de oprechte, gevoelige Jan de afgelopen weken in hun hart. De boer met zijn zorgboerderij viel als een blok voor deelneemster Nienke en dat bleek wederzijds. Toch vond Jan het heel erg moeilijk zichzelf zo op tv terug te zien.

Article continues after the ad

Het is een beetje zoals deelnemer Geert; die zag een hele andere versie van zichzelf terug. 'Hoe vond je het om jezelf terug te zien op tv?', vraagt het programma aan Jan in een interview voor de eigen website. Nou, daar hoeft de agrariër niet lang over na te denken. "Verschrikkelijk."

Lastige kijkervaring

"Ik vond het niet leuk", geeft Jan toe. "In mijn hoofd ben ik anders dan dat ik op tv ben. Naja, ik denk dat ik wel gewoon mezelf ben, dat mensen mij altijd zo zien, maar zo zie ik mezelf niet natuurlijk. Want ik kijk nooit naar mezelf." De boer vond het dus best moeilijk om zichzelf week in week uit te zien. En dan ga je natuurlijk ook op alles letten. "Hoe ik praat, hoe ik beweeg, hoe ik dingen zeg, gewoon dat vooral. Je hebt een andere stem dan dat je zelf hoort. Ik vond het allemaal hartstikke leuk om te zien, maar om mezelf te zien dat vond ik lastig."

Jan en Nienke, reunie, BZV


Jan en de kinderen

We wisten al dat Jan vier kids kreeg (drie jongens en een meisje) met zijn ex-vrouw. Uiteraard waren zijn kinderen ook reuze-benieuwd of hun papa de liefde weer zou vinden. Daarom besloot Jan om elke week samen met het gezin te kijken. Al die tijd wisten de kids niet dat Nienke uiteindelijk de ware zou worden. "Ik had ze niet verteld hoe het zou aflopen. Ze vonden het spannend en hartstikke leuk om te zien." Het zou wel een beetje awkward zijn geweest als de kids bijvoorbeeld Vera of juist Froukje héél tof vonden. Gelukkig gebeurde dat niet. "Van de drie dames die kwamen logeren hoopten ze allemaal dat het Nienke zou worden. Dus dat kwam mooi uit."

Het hele interview met Jan kun je hier teruglezen!

Foto's: Linelle Deunk