Jan Versteegh gaat komend seizoen een programma maken over belastingontwijking. De presentator probeert in Jan de Belastingman te achterhalen hoe grote bedrijven en beroemdheden nou precies belasting ontwijken.

Article continues after the ad

Belastingtrucs

De presentator krijgt het druk! Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Jan binnenkort vader wordt en dat hij ook een programma gaat maken voor BNN over het vaderschap. Voor Jan de Belastingman gaat de presentator met een aantal ondernemers kijken of zij ook op volkomen legale wijze belastingvrij door het leven kunnen gaan. In een toelichting zegt BNN: “Van Starbucks tot Ikea, van Lionel Messi tot Jackie Chan: met slimme trucs weten ze miljarden euro’s uit de vingers van de fiscus te houden. En wie betaalt de rekening? Juist: jij en ik."  

Panama Papers

Aan het programma werkt onder anderen Trouw-journalist Jan Kleinnijenhuis mee. Hij was een van de Nederlandse journalisten die maandenlang in het geheim onderzoek verrichtten naar de Panama Papers. Deze grote verzameling uitgelekte vertrouwelijke documenten van een zakelijke dienstverlener in Panama bracht aan het licht hoe rijken miljarden dollars wegsluizen via belastingparadijzen. Het onderzoek werd bekroond met een Pulitzer Prijs, een van de hoogste journalistieke onderscheidingen.

Jan de Belastingman is in het najaar te zien bij BNN op NPO 3.