FC Twente staat op de laatste plaats in de Eredivisie en heeft de eerste vier wedstrijden verloren. Hierdoor is het behoorlijk onrustig bij de club uit Enschede, om het nog zachtjes uit te drukken. 

Article continues after the ad

Na een uitvoerige evaluatie van de dramatische competitiestart van FC Twente heeft directeur Jan van Halst ook zijn eigen functioneren onder de loep genomen. De ex-prof heeft besloten om zijn werkzaamheden als analist voor tv-zender Ziggo op te schorten.

Selectie

Van Halst wil zich de komende tijd volledig concentreren op zijn werkzaamheden bij FC Twente, die met commerciële en technische zaken sowieso een zware portefeuille beslaan. Als technisch directeur is Van Halst onder meer verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie die maar liefst dertien nieuwelingen telt.

Rondo

Van Halst was onder meer regelmatig als studio-analist bij voetbalwedstrijden uit de Premier League op Ziggo Sport te zien. Daarnaast was hij wekelijkse tafelgast bij het voetbaldiscussieprogramma Rondo op de betaalzender. Daar was hij dit weekend ook al afwezig. Presentator Jack van Gelder merkte in dit programma al op dat Van Halst meer tijd aan het noodlijdende FC Twente moest besteden. 

Voetbal Inside

Jan van Halst was ook jarenlang aan tafel te zien naast Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp in VI. Daar werd gisteren dan ook uitgebreid stilgestaan bij zijn vertrek bij Ziggo. Volgens Johan Derksen zijn de opbrengsten bij FC Twente verdampt en kon Van Halst het zich niet langer permitteren om via andere wegen geld te verdienen en zou hij onder druk van de pers en de publieke opinie zijn opgestapt. Het fragment zie je op RTL XL, vanaf minuut 49:15.