Jan Smit, gezondheid, update, burn-out

Jan Smit kampt al sinds vorig jaar met een burn-out en heeft daardoor veel van zijn agenda geschrapt. In de talkshow van Lokale Omroep Volendam Edam geeft de zanger nu een update over zijn gezondheid. 

Article continues after the ad

"Ik ben aan het opknappen, het mooie weer werkt daaraan mee", zegt (een toch nog vermoeid uitziende) Jan Smit. "Ik heb genoeg tijd genomen om terug te komen. Door het coronavirus is dat alleen maar langer geworden, dus heb ik nog meer tijd om te herstellen. Ik ben niet ontevreden."

FC Volendam

Jan Smit vult zijn dagen dan ook vooral met ontspannende bezigheden. "Heel veel fietsen, wandelen en in de achtergrond ook met de club. Dat is mijn grootste passie, dat houdt me wel op de been", zegt de zanger vol trots over FC Volendam waar hij bestuurslid van is. Beluister hieronder het hele fragment.

Songfestival? 

Opvallend is dat er met geen woord gerept wordt over het Songfestival. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jan Smit samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley het grote festijn zou presenteren, maar vanwege het coronavirus gaat het festival zelf niet door. Wel komt er op 16 mei een special waarin alle gedupeerde artiesten alsnog worden geëerd. Het is nog maar de vraag of Jan Smit dan genoeg is hersteld om zichzelf aan de wereld te tonen. Wij hopen op het beste voor de zanger!