De complete line-up van het eerste Muziekfeest van het Jaar is bekend. In navolging van de Sterren Muziekfeesten op het Plein presenteert Jan Smit op vrijdag 8 december het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Article continues after the ad

Orkest

Jan Smit krijgt op het podium gezelschap van onder anderen André Hazes, Gerard Joling, Frans Bauer, René Froger, Jeroen van der Boom, Willeke Alberti, Jannes, Frans Duijts, Lee Towers, Anita Meyer, Thomas Berge, George Baker, The Kik, Wolter Kroes, OG3NE, John de Bever, Peter Beense en Danny Froger. De artiesten worden begeleid door een dertigkoppig symfonisch orkest.

Organisator AVROTROS zegt dat Nederland met deze 'symfonische avond' een nieuw eindejaarsevenement rijker is. Op zondag 31 december zendt de omroep de registratie van het spektakel uit op NPO 3.

Uniek

De deelnemende sterren zingen hun eigen hits en gaan verrassende samenwerkingen aan. Frontman Jan Smit: "Het Hollandse genre, in al zijn diversiteit, is iets waar we trots op mogen zijn. Iets wat ons verbindt. Tijdens dit unieke evenement mogen we genieten van alle hoogtepunten van het genre. Van meezingers, nieuw talent, klassiekers en tranentrekkers tot uitstapjes naar Nederpop."