Dit Was Het Nieuws keert terug op televisie met Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek als de teamcaptains. Dat heeft AVROTROS vanmiddag bekendgemaakt.

Article continues after the ad

'Grote eer'

Jan Jaap zat tussen 2001 en 2010 ook al aan de desk van het satirische programma. Voor Peter is het zijn debuut. “Dit was het nieuws was van jongs af aan mijn favoriete programma”, zegt de cabaretier. “Een droom dus die uitkomt. Tevens vind ik dat we de afgelopen jaren zo'n programma enorm gemist hebben op televisie. Ik ben dus heel blij dat we terugkomen bij AVROTROS. Een grote eer als niet-Volendammer”, grapt de kersverse teamcaptain.

Doorstart

Naast Jan Jaap van der Wal, keert er nog een ander bekend gezicht terug van het programma: Harm Edens zal opnieuw te zien zijn als presentator. Vorige week werd bekend dat Dit Was Het Nieuws na een afwezigheid van twee jaar weer op televisie komt. Het satirische programma was tussen 1996 en 2009 te zien bij de TROS. Nadat de omroep de stekker eruit trok, maakte de show een doorstart op RTL 4. In december 2015 nam ook RTL afscheid van Dit was het nieuws.

Dit Was Het Nieuws is vanaf zondag 17 december weer elke week te zien op NPO 1.