Jan Dulles

Waar sommige Nederlandse artiesten zichzelf zien als ‘groot slachtoffer’ van de coronacrisis, vindt 3J’s-zanger Jan Dulles dat ze eigenlijk niet mogen klagen.

In een interview met NU.nl vindt Dulles dat bekende artiesten eigenlijk niet te veel noten op hun zang moeten hebben. René Froger veroorzaakte onlangs bijvoorbeeld veel ergernis toen hij zei dat ‘artiesten de grootste slachtoffers waren’. Hij trok die keutel ietsje later weer in, en nuanceerde zijn uitspraak, maar maakte geen goede beurt!

Volgens Dulles moeten artiesten niet klagen over inkomsten die ze tijdens de crisis mislopen, en doet hij dat ook zelf niet. Hij merkt wel op dat het voor sessiemuzikanten (die worden ingehuurd om nummers in te spelen) anders is, omdat er voor hen helemáál niets te doen is momenteel.

Article continues after the ad

Dulles leeft naar eigen zeggen een beetje van zijn spaargeld, maar geeft ook niet zoveel uit (want waar kan hij heen?). De 3J’s braken begin dit jaar de tour af waarmee ze net begonnen waren, en hopen dat de theaters snel weer opengaan.

3J’s

Het is een bijzonder nuchtere blik van Jan Dulles, die met de 3J’s afreisde naar het Songfestival en meerdere keren een geweldige indruk maakte in Beste Zangers. Daar kunnen deze celebs nog wat van opsteken!