Edsilia Rombley

Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen bereiden zich as we speak voor op Eurovision: Europe Shine a Light, oftewel: het alternatieve Songfestival dat vanavond op NPO 1 komt. Het wordt een mega-live-show, uitgezonden door tientallen Europese landen. Hoe zit het met de zenuwen van de presentatoren?

Article continues after the ad

Nou, wel goed, zo lijkt het. We hebben nog geen zenuwen kunnen ontdekken. Jan, Edsilia en Chantal kwamen eerder vandaag al met wat behind the scenes-shots. Vanuit een lege studio proberen ze er vanavond toch het beste van te maken!

Voorbereidingen

"Vandaag weer repeteren en tonight for real", schrijft Edsilia op Insta. Ze voelt zich 'happy and excited'. Ook Jan heeft er zin in en test alvast een of ander dansje uit. En Chantal? Die vindt het "spannend, leuk, eng en groot", blikt ze vooruit op Insta. "En dat alles door elkaar, maar vooral een enorme eer dat we dit mogen doen voor Nederland en voor 45 (!) andere landen."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOOD EVENING EUROPE! TONIGHT’S THE NIGHT! We hebben er zin in, we vinden het spannend, leuk, eng, groot, en dat alles door elkaar, maar vooral een enorme eer dat we dit mogen doen voor Nederland en voor 45!!! andere landen. En omdat we niet weten wat volgend jaar brengt gaan we er nòg meer van genieten. Althans, dat gaan we proberen;) Lief team, crew, produktie, @edsiliarombley en @jansmit @nikkietutorials : ik ben nu al trots op jullie, en we kunnen niet meer doen dan ons stinkende best. Maar dat laatste komt goed want @jansmit heeft voor ons allemaal paling meegenomen. Vanavond 21u @npo.nl @eurovision Europe shine a light!🌈❤️💛💙🧡💥P.S We gaan ons denk ik nog wel omkleden

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aan mijn dansmoves zal het niet liggen vanavond! 🙈 #EuropeShineALight

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op


Wat mogen we verwachten?

Hopelijk komt er volgend jaar weer een 'normaal' Songfestival. In Rotterdam. Met Jan, Edsilia, Chantal én online host NikkieTutorials. Maar voor nu is daar weinig zinnigs over te zeggen. En alle huidige artiesten moeten sowieso met een nieuw nummer komen, maar vanavond zet Eurovision ze nog even in het zonnetje! Wel zo lief (aangezien sommigen mogelijk volgend jaar gepasseerd worden). Uiteraard is er ook aandacht voor de coronacrisis en de gevolgen van de pandemie over heel Europa. Tot slot mogen we ook nog eens een héél groot meezingspektakel verwachten: alle deelnemers gaan gezamenlijk een Songfestivalklassieker zingen!


Eurovision: Europe Shine a Light is vanavond vanaf 21:00 uur te zien op NPO 1.