We zien beroemde acteurs altijd stralen op het grote doek en de ene na de andere grote rol en award binnenslepen. Toch gebeuren er achter de schermen vaak minder vrolijke situaties. Soms zien de acteurs de visie van de regisseur niet, of blijken ze toch niet de juiste persoon voor de rol. Hoe dan ook: acteurs worden ook gewoon ontslagen. Wij hebben zes bekende acteurs op een rijtje gezet. 

Anne Hathaway - Knocked Up

In eerste instantie kreeg Anne Hathaway de rol van Katherine Heigel in de 2007 romcom Knocked Up. Maar toen bleek het dat zij en regisseur Judd Apatow verschillende visies hadden over de geboortescène in de film. Hierdoor werd zij vlak voordat ze de productie begonnen ontslagen. In een interview met Allure zei ze: “I thought about that… Judd was right to include the shot. I didn't disagree with the shot. My issue with it was that having not experienced motherhood myself, I didn't know how I was gonna feel on the other side about giving birth”.

More content below the advertising

Ryan Gosling – The Lovely Bones

Ryan zou in eerste instantie vader Jack Solomon spelen in The Lovely Bones, maar was schokkend genoeg ontslagen door regisseur Peter Jackson. Gosling was ongeveer 30 kilo aangekomen, omdat hij vond dat zijn personage er zo uit moest zien. Ze hadden het personage vooraf niet besproken, en de regisseur bleek het niet eens te zijn met Goslings keuze. Ryan zei: "I just showed up on set, and I had gotten it wrong. Then I was fat and unemployed." Gelukkig heeft dit zijn carrière niet aangetast. In dit lijstje staan de vijf beste beste films van hem (en ook de 3 slechtste)

Charlie Sheen - Two And A Half Man

Iedereen herinnert zich nog dat Charlie ontslagen werd bij hitshow Two And A Half Man. Dit door onder andere zijn drank-, drugs- en taalgebruik. Volgens de makers van de show verwaarloosde hij de mensen die hem probeerden te helpen. Ze hielden het niet meer vol met de diva en besloten hem te ontslaan. Kort nadat hij wegging werd Ashton Kutcher gecast als hoofdrolspeler. 

Megan Fox - Transformers: Dark of the Moon

In 2009 werd Megan Fox ontslagen doordat ze een aantal opmerkingen deed over regisseur Michael Bay. Ze mocht niet terugkeren voor de derde Transformers-film, en werd vervangen door Rosie Huntington-Whiteley. In een interview met Wonderland Magazine zei Megan: “He wanted to be like Hitler on his sets" en "He’s a nightmare to work for”. Oei!

Christian Bale - American Psycho

De studio van American Psycho ging door een heleboel acteurs heen om uiteindelijk Christian te kiezen voor de hoofdrol. Maar na een lange casting-proces lieten ze hem weer snel gaan omdat Leonardo DiCaprio plotseling beschikbaar was. Bale bleef alsnog hard trainen in de gym, omdat hij geloofde dat de rol uiteindelijk weer terug zou komen en dat gebeurde. Hij was dus wel ontslagen, maar kreeg de rol uiteindelijk toch. Keep the faith!

Clayne Crawford – Lethal Weapon

Clayne Crawford was recentelijk nog ontslagen van Leathal Weapon door zijn slechte gedrag. Ook nadat de acteur met HR sprak en in therapie ging, bleef hij zich zo gedragen. Nieuwe crewleden vonden hem ook erg gewelddadig op de set. Hij reageerde op zijn ontslag met het volgende: "I absolutely love, respect and care for my crew and cast, and would never intentionally jeopardize so many jobs. I am incredibly sorry if my passion for doing good work has ever made anyone feel less than comfortable on our set, or feel less than celebrated for their efforts. Furthermore, I apologize to all the crew and cast for any negative attention Lethal Weapon is receiving because of these incidents." Sportieve houding, Crawford!

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.