Een van de grootste sterren uit de film gaat de squad verlaten. Will Smith heeft aangegeven te druk te zijn om terug te keren in zijn rol als Deadshot. De acteur had sowieso al niet officieel aangekondigd weer van de partij te zijn, maar stiekem hoopten wij dat we hem terug zouden zien. Tevergeefs.

Article continues after the ad

De film uit 2016 werd matig ontvangen, maar leverde ondanks verdeelde kritieken toch ruim 745 miljoen dollar op.

Te veel hooi op zijn vork

Will Smith heeft de rol afgewezen omdat het niet in zijn planning paste Suicide Squad 2 te filmen. En dat is eigenlijk wel begrijpelijk. Zo heeft hij voor dit jaar alleen al de films Aladdin -waarin hij te zien is als de blauwe Genie - de sci-fi thriller Gemini Man en de animatiefilm Spies in Disguise op zijn lijstje staan. Smith doet alles behalve stilzitten! 

Geen Will, wel Margot?

Warner Bros. heeft nooit expliciet bevestigd wie er wel en niet terugkeren voor het tweede deel. Wel hebben insiders aangegeven dat de studio grote namen als Will Smith en Margot Robbie graag terugziet. Will Smith zijn ze verloren, over Margot Robbie is nog niet veel duidelijk. Er gaan geruchten rond dat ze opnieuw van de partij is, maar het is nog wachten op bevestiging. Wel speelt ze haar personage Harley Quinn nog een keer in Birds of Prey.

James Gunn zal het vervolg gaan regisseren en gaat naar verwachting deze herfst met de productie beginnen. De film zal waarschijnlijk in augustus 2021 uitkomen.