Vanavond gaat het derde seizoen van de spannende Nederlandse serie Klem van start. Geniet er nog maar effe van, want dit derde seizoen is ook meteen het laatste seizoen... Regisseur en scenarioschrijver Frank Ketelaar vertelt waarom Klem ermee stopt.

Derde en laatste seizoen Klem

Tot grote teleurstelling van fans moeten we na seizoen 3 voorgoed afscheid nemen van hitserie Klem. Regisseur en scenarioschrijver Frank Ketelaar vertelt aan Shownieuws waarom de serie er na drie seizoenen mee stop. Dat heeft volgens hem alles te maken met de geloofwaardigheid van de serie: “Op een gegeven moment is het op. Ik heb die personages alles mee laten maken. Als ik nu weer iets zou verzinnen, dan geloof je het niet meer. Ik in ieder geval niet.”

"Dan ben je klaar met je personages"

Klem vertelt over crimineel Marius Milner (Jacob Derwig) en de hooggeplaatste Belastingdienst-medewerker Hugo Warmond (Barry Atsma), die tegen elkaars zin in een zakelijke vriendschap met elkaar ontwikkelen. Hoewel die insteek “heel vruchtbaar” is, heeft het verhaal wel een duidelijke houdbaarheidsdatum: “Dat opwindende heb je op een bepaald moment een beetje uitgespeeld. Dan moet je in het tweede en derde seizoen een manier vinden om dat vuur weer net zo hoog op te laaien. (…) Dan wordt het erg geconstrueerd om weer wat te verzinnen. Dan ben je klaar met je personages, hoe leuk ze ook zijn”, aldus Ketelaar.

Article continues after the ad

Seizoen 3 van Klem is vanaf vanavond wekelijks om 21.40 uur te zien op NPO1. Alvast een voorproefje? De eerste beelden van seizoen 3 bekijk je hier!