Geweldig nieuws voor fans van Spawn: niemand minder dan Oscarwinnaar Jamie Foxx zal de titelrol spelen in deze grimmige stripverfilming!

Article continues after the ad

Demonen

Todd McFarlane was een van de populairste striptekenaars van de jaren 90. Niet in de laatste plaats dankzij Spawn. In deze duistere superheldenstrip belandt CIA-agent Al Simmons in de hel. Om zijn vrouw nog eenmaal te mogen zien, sluit hij een deal met de duivel. Maar terug op aarde blijkt hij verraden te zijn. Als de ondode Spawn keert hij terug naar New York, waar hij vecht tegen mensen, monsters en demonen!

Oscarwinnaar

De strip werd al eerder verfilmd in 1997 met Michael Jai White (The Dark Knight) in de titelrol. Maar de speciale effecten waren helaas nog niet zo ver dat de duistere wereld van Spawn overtuigend in beeld kon worden gebracht. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en waagt McFarlane een nieuwe poging. Dat hij daarmee alles op alles zet om deze keer wel te slagen, blijkt wel uit de casting. Voor de hoofdrol tekende namelijk niemand minder dan Jamie Foxx, de Oscarwinnaar bekend uit kaskrakers als Django Unchained en Baby Driver!

Debuut

In een interview met Deadline vertelt McFarlane dat hij het script schreef met Jamie Foxx in het achterhoofd. McFarlane zal trouwens niet alleen het scenario schrijven, hij maakt ook nog eens zijn debuut als speelfilmregisseur. Spawn zal worden geproduceerd door Blumhouse, de studio die naam maakte met razend populaire horrorfilms als Paranormal Activity, Get Out, The Purge en Insidious. Dat klinkt wat ons betreft als het perfecte onderkomen voor de grimmige stripverfilming!

Spawn zal in de loop van 2019 in de bioscopen verschijnen.