Er is momenteel een nieuwe serie van Buffy the Vampire Slayer in de maak. En als het aan James Marsters ligt, is Buffy niet de enige die haar comeback maakt!

Article continues after the ad

Vorige maand werd bekend dat Buffy the Vampire Slayer terugkeert op televisie. In eerste instantie werd gedacht dat het een reboot zou zijn van de hitserie met Sarah Michelle Gellar, maar showrunner Monica Owusu-Breen suggereerde op Twitter dat het een vervolg was. Hierin maken we kennis met een gloednieuwe Slayer die de moderne wereld beschermt tegen bovennatuurlijke dreigingen.

Gellar keert dan ook niet terug in de titelrol, maar het kan zijn dat Spike wel zijn opwachting maakt in de nieuwe versie! James Marsters, die van 1997 tot 2004 de rol van de blonde vampier speelde, onthulde in een interview dat hij een terugkeer naar het Buffy-universum wel ziet zitten. “Ik sta open voor ieder idee van (uitvoerend producent) Joss Whedon”, aldus de acteur. “Of ik nu Spike moet spelen of een ander personage.”

Ontmoeting

Marsters heeft zelfs al een idee hoe de ontmoeting tussen Spike en de nieuwe Slayer moet verlopen: “Het zou geweldig zijn als hij terugkeert en de nieuwe Buffy ziet en zegt ‘Buffy, je ziet er verschrikkelijk uit. Maar ik houd nog steeds van je.’ Ja, dat zou te gek zijn.” Of Marsters nu terugkeert als Spike of niet, hij staat sowieso achter de nieuwe serie. “Ik vind het fantastisch en ik kijk er heel erg naar uit. De wereld kan wel een nieuwe Slayer gebruiken”, aldus Marsters.