Op Instagram postte acteur James McAvoy een video waarin hij zijn terugkeer als een geliefd personage uit het X-Men universum teaset.

Article continues after the ad

Professor X

McAvoy zegt niets in de video, maar laat een zoemend scheerapparaat zien. Het bijschrift luidt: “He approaches. #charlesxavier #xmen # darkphoenix”. We weten natuurlijk allemaal wat dit betekent: hij gaat opnieuw kaal voor zijn rol als Charles Xavier, aka Professor X.

De Schotse acteur debuteerde in 2011 in X-Men: First Class als jonge versie van het personage en schoor zijn haren weg in X-Men: Apocalypse voor Professor X’s iconische look.

X-Men: Dark Phoenix

De nieuwe X-Men-film Dark Phoenix draait om Jean Grey (Sophie Turner), die bezeten raakt door de Phoenix-force, waarvan we al een hint zagen in X-Men: Apocalypse. Vorige week dropte Fox een hoop nieuwe namen die de film zullen spelen. Afgezien van Turner en McAvoy, keren ook Jennifer Lawrence (Mystique), Michael Fassbender (Magneto) en Nicholas Hoult (Beast) terug. Geruchten gaan dat Jessica Chastain de schurk in de film zal spelen: Lilandra, een kwaadaardige mutant en leider van een buitenaards keizerrijk genaamd The Shi’ar.

Dark Phoenix zal geregisseerd worden door Simon Kinberg en draait vanaf 2 november 2018 in de bioscoop.