Marvel mag dan wel klaar zijn met James Gunn, James Gunn is beslist nog niet klaar met superhelden!

Clusterfuck

Zoals inmiddels wel bekend, werd James Gunn dit jaar door Disney ontslagen in een van de grootste clusterfucks van 2018. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Zo kan de spraakmakende regisseur van Guardians of the Galaxy zich weer richten op projecten waar het Huis met de Muis nooit groen licht voor zou geven. Dit weekend verscheen de eerste trailer voor BrightBurn. En die lijkt uitstekend te passen in het oeuvre van de omstreden filmmaker!

Article continues after the ad

 

Seriemoordenaar

In BrightBurn speelt Elizabeth Banks (Modern Family) een jonge vrouw die zich ontfermt over een vondeling. Wanneer haar geadopteerde zoon opgroeit, blijkt deze over bijzondere krachten te beschikken. Maar al snel blijkt dat dit wonderkind meer gemeen heeft met een seriemoordenaar dan met Superman!

Stempel

Jammer genoeg treedt Gunn ‘slechts’ op als producent van BrightBurn, maar de film draagt onmiskenbaar zijn stempel. Zo lijkt de film prima te passen in het rijtje van Gunns lekker gore sciencefictionfilm Slither en de gewelddadige superheldenparodie Super. De regie is in handen van David Yarovesky. Hij werkte eerder samen met Gunn aan films als Guardians of the Galaxy en The Belko Experiment.

BrightBurn draait vanaf 23 mei in de bioscopen.