Titanic-regisseur James Cameron wil 5.500 voorwerpen uit het gezonken schip over laten plaatsen naar Belfast, waar de Titanic ooit is gebouwd.

Article continues after the ad

188 miljoen euro

Het Titanic-wrak werd ontdekt door Robert Ballard. Samen met deze man, het Nationaal Maritiem Museum in Greenwich en de Royal Geographical Society start Cameron de reddingsmissie. De operatie kost zo’n 188 miljoen euro en moet voorkomen dat de items uit het schip onder de hamer gaan. Afgelopen week werd namelijk bekend dat RMS Titanic Inc, het bedrijf dat alle rechten van het schip in handen heeft, faillissement heeft aangevraagd en de schatten uit het gezonken schip wil verkopen. Het schip werd in zijn geheel nagebouwd voor de film in 1997. Kijk naar de time-lapse video hierboven om te zien hoe het tot stand kwam.

James Cameron

Een bron heeft aan Daily Mail laten weten dat Cameron erg begaan is met de relikwieën, hij wil ze erg graag behouden: “Jim is meerdere malen naar het wrak gedoken om beelden te schieten voor de film. Hij heeft een emotionele binding met het schip en hij heeft het geld en de macht om het voor elkaar te krijgen." Kijk naar de video hieronder voor een gepassioneerde Cameron tijdens de opnames van de kaskraker.

De reddingsmissie is in ieder geval in volle gang. Hoe het af gaat lopen is nog even afwachten, maar dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.