Daniel Craig als James Bond in No Time To Die

John Logan vindt de Amazon-overname van de James Bond-studio helemaal niets. De schrijver maakt zich zorgen over de toekomst van 007 nu Amazon 50% bezit.

Ik heb als schrijver meegewerkt aan Skyfall en Spectre en weet dat bond niet gewoon een franchise is, geen Marvel of DC”, vertelde Logan in een essay in The New York Times. “Het is een familiebedrijf dat zorgvuldig beheerd wordt in constant veranderende tijden door de Broccoli/Wilson-familie.

James Bond is een familie

John vergeleek het schrijfproces met heftige discussies aan de eettafel. “Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael Wilson lieten alle kinderen hun zegje doen. We discussieerden en kwamen tot een conclusie, zoals een familie dat moet doen. Als je aan een Bond-film werkt, ben je onderdeel van die familie en niet gewoon een medewerker.

Article continues after the ad

‘Meer en niet beter’

Bij een marktloper als Amazon maakt dat proces helemaal niks uit, volgens John. Hij denkt dat ze vooral de klanten tevreden willen houden (en psst, Amazon, dat doe je door No Time To Die niet wéér uit te stellen). “Als een groot bedrijf iets te zeggen heeft over iconische personages of franchises, wil het gewoonlijk meer en niet beter. De kwaliteit kan dan per project enorm verschillen.

De nieuwste James Bond-film No Time To Die heeft nog geen releasedatum, behalve dat hij dit jaar verschijnt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.