Jamai Loman

Kijkers begonnen zich langzamerhand wel een béétje te ergeren aan de uitgesmeerde, verkorte en met herhaling gevulde The Voice Kids-afleveringen. Co-presentator Jamai Loman merkte dat ook en is blij dat de finale vanavond alsnog kan plaatsvinden.

Article continues after the ad

Dat geeft hij toe in een interview met De Telegraaf. De eindstrijd zou eigenlijk eerder plaatsvinden (1 mei), maar corona gooide roet in het eten. "Ik ben blij dat we de finale hebben kunnen verplaatsen. De kinderen verdienen een mooie afsluiting."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Psst, de finalisten van The Voice Kids willen jou persoonlijk bedanken! 😘

Een bericht gedeeld door The Voice Kids (@thevoicekidsnl) op


De koek is op

De afgelopen vijf weken vulde RTL 4 de iets kortere uitzendingen met overgebleven materiaal. En Jamai weet ook wel dat je niet eindeloos iets kan uitsmeren, ondanks goede intenties. "We kregen een vroeger tijdslot, om acht uur, het paste allemaal precies", legt hij uit. "Maar we merken wel, met die extra vijf weken, dat het wel goed is dat de finale er nu aankomt."

Hoe gaat de finale eruitzien?

Ali B gaat de (al eerder opgenomen) finale in met Sham. Sanne probeert te winnen met Dax en Rogier komt uit voor Anouk, die er ondanks haar quarantaine via een video-verbinding bij is. Marco Borsato gaf al eerder aan dat hij door zijn burn-out de Voice Kids-finale aan zich voorbij moet laten gaan. Ilse DeLange springt bij en coacht Jasmijn, de dochter van Zwakste Schakel-icoon Chazia Mourali. De finale is trouwens semi-live. Alle optredens zelf zijn al vastgelegd. De grote uitslag volgt wél live in talkshow Beau.

The Voice Kids begint vanavond om 20:00 uur op RTL 4.