Jake Gyllenhaal en Orphan Black-actrice Tatiana Maslany in een waargebeurd drama over de bomaanslagen bij de Boston Marathon? Als we trailer mogen geloven wordt dit een tranentrekker.

Article continues after the ad

Waargebeurd

Gyllenhaal en Maslany spelen Jeff Bauman en zijn toenmalige vriendin Erin Hurley. Bauman stond Hurley op te wachten bij de finish line van de Boston Marathon van 2013 toen er door een terroristische aanslag twee bommen ontploften. Drie mensen kwamen om het leven en honderden anderen raakten gewond. Bauman verloor in het geweld zijn beide benen. Hieronder zie je een foto van 'm.

Stronger

Nu is hun verhaal dus verfilmd. Stronger zal zich vooral focussen op de nasleep van het trauma. Hoe ga je om met een tragedie? Gaat je relatie ooit nog hetzelfde zijn? En in hoeverre verander je als persoon? Deze en meer vragen zullen aan bod komen. Heftig dus. Gelukkig kunnen we rekenen op de talenten van Gyllenhaal en Maslany, die in de trailer al een sterk staaltje acteerwerk laten zien.

Boek

De film is naar het gelijknamige boek van Bauman. Joe-regisseur David Gordon Green neemt plaats in de regiestoel. Wanneer de film in Nederland gaat verschijnen is nog niet bekend. In Amerika komt-ie eind september uit, dus met een beetje geluk kunnen wij ‘m dan ook kijken.