Als je Netflix’ comedy Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga gezien hebt, dan is het goed mogelijk dat je de knaller Jaja Ding Dong nog steeds in je hoofd hebt zitten. Nu heeft de IJslandse Songfestival-zanger Daði Freyr het nummer gecoverd! Het is… Euroception!

Freyr was één van de kanshebbers om het Eurovisie Songfestival te winnen, met het maffe, aanstekelijke nummer Think About Things. Het festival ging helaas niet door, maar Freyr speelde zich internationaal behoorlijk in de kijker.

Niet veel later bracht Netflix de ultramelige comedyfilm Eurovision Song Contest uit; waarin Will Ferrell en Rachel McAdams een vergeefse poging doen om het songfestival te winnen. Hoewel er in de film een paar uitstekende campy nummers te horen zijn, zoals Volcano Man, Double Trouble en Lion of Love, was één nummer favoriet bij de kijkers: Jaja Ding Dong!

Article continues after the ad

Jaja Ding Dong!

Sterker nog: in de film zelf was dit óók het enige nummer dat bleef hangen. Het melige volksliedje was eigenlijk het enige dat de mensen wilden horen!

Op Youtube werd Daði Freyr óók telkens om dit nummer gevraagd, en hij besloot voor één keer toe te happen! Nét nu we het nummer een beetje begonnen te vergeten!

Eurovisie Songfestival 2021

Hoewel het Songfestival dit jaar een beetje een domper werd, ondanks de inzet van Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley, wordt de wedstrijd volgend jaar (waarschijnlijk) alsnog in Rotterdam gehouden. Daði Freyr doet dan hoogstwaarschijnlijk niet mee…

Daarnaast is men bezig om een Amerikaans Songfestival te ontwikkelen. Hoewel we op zich niet zitten te wachten op een Amerikaanse kopie, kijken we wél uit naar een mogelijke parodiefilm met Will Ferrell, dus laat maar komen!