Oranjezomer, Jacques

Jacques Brinkman had duidelijk niet zijn week. Nadat de oud-hockeyer eerder al flink wat commentaar kreeg over zijn gedrag jegens Ab Osterhaus, was het gisteravond in De Oranjezomer weer raak. Hij las namelijk privéappjes voor van zijn zoon, en zo beseft hij, dat kon natuurlijk niet.

Article continues after the ad

Op Twitter gaat hij daarom vandaag alsnog door het stof.

Analist vs. vader

Kijkcijferkanon Hélène Hendriks vroeg Jacques Brinkman gisteren in De Oranjezomer naar de prestaties van de Nederlandse hockeyers op de Olympische Spelen. Hij stelde dat de hockeyers niet zichzelf kunnen zijn en wilde die uitspraak graag illustreren met appjes van zijn zoon Thierry, een van die hockeymannen. Hélène waarschuwde 'm nog of zijn zoon dat wel oké vond, maar daar wilde hij niets over horen. "Ik ben de analist."

Vertrouwelijke berichten

Achteraf gezien een kwestie van 'foutje bedankt', want vandaag biedt hij alsnog zijn excuses aan. "Beste volgers, via deze weg wil ik mijn excuses aanbieden, vooral naar mijn zoon Thierry, voor het voorlezen van privéberichtjes gisteren tijdens de uitzending van De Oranjezomer", zo schrijft hij op Twitter. "Deze horen vertrouwelijk te blijven." 


Publieke excuses?

Zijn volgers en andere kijkers zijn het daar reikhalzend mee eens, al geldt dat ook voor deze excuses. Lees hieronder enkele opmerkingen!


De Oranjezomer is elke dag rond de klok van 21:35 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.