Jack van Gelder en Guido Hendrikx

Wie sportverslaggever Jack van Gelder in een talkshow zet, weet dat 'ie af en toe verbaal vuurwerk kan verwachten. Gisteren was zo'n dag. Humberto nodigde filmmaker Guido Hendrikx uit. Die maakte een bijzondere docu waarin hij met een draaiende camera random aanbelde bij mensen en Jack vond dat echt buitengewoon belachelijk.

Article continues after the ad

In de docu A man and A camera, die nu in de filmhuizen draait, zien we een soort gek sociaal experiment. Wat zou jij doen als iemand met een camera op zijn schouder bij je aanbelt en vervolgens ook nog eens helemaal niets zegt? In de film zie je boze, maar ook blije reacties. Jack van Gelder zou tot die eerste groep horen. Hij vindt het hele concept vrij "onsmakelijk". 

Jack vindt het 'belachelijk'

Humberto liet een heftig stukje uit de docu zien. Hierin wordt Guido toegelaten tot het terrein van een man, die vervolgens bang lijkt te worden en de nog altijd niet pratende Guido een mep geeft. "Ik vind dit een belachelijke actie", reageerde Jack. En dan doelt hij dus op Guido. Wat zou hij zelf doen? "Nou, ik vind het een maf programma. Ik zou niet vechten, maar ik vind het een totale idiotie en een inbreuk op je privacy. Ik vind het echt belachelijk."


Guido hoeft niet aan te bellen bij Jack

Guido is het er natuurlijk niet mee eens. Alle mensen die in de docu zitten, gaven daar toestemming voor. Hij grapt dat hij morgen maar even bij Jack aan moet bellen, maar die ziet dat totaal niet zitten. "Ik zou het niet doen. Nee, het moet allemaal leuk zijn en het moet allemaal kunst zijn en het moet zo vertaald worden dat als je mensen beledigt, dat het humor is."

Guido in de verdediging

De filmmaker reageerde daar dan weer boos op. "Waar baseer je dat op? Hoe weet je dat ik mensen beledigd heb? Jij hebt die film niet eens gezien en je komt hier met een heel relaas dat het niet kan." Jack: "Je moet niet meteen boos zijn, maar ik vind het onbeschaafd om bij iemand voor de deur te staan met een camera, terwijl ze van niets weten. En dan sta je tegen iemand aan te kijken." Nou... de sfeer was dus ongemakkelijk ijzig, maar gelukkig kwamen de twee later in de uitzending toch een beetje dichter bij elkaar. 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.