Jack Spijkerman in Kopspijkers

Afgelopen zaterdagavond was het tv-debuut van het nieuwe satirische programma Spaanders, gepresenteerd door Patrick Lodiers. Het viel kijkers al op dat het programma wel érg veel op het populaire Kopspijkers leek, dat vroeger door Jack Spijkerman werd gepresenteerd. En ook Jack zelf is het niet ontgaan... Bij Veronica Inside op Radio Veronica haalt hij uit naar zijn opvolger.

Steken laten vallen

Ze hadden er wel wat meer van kunnen maken, vindt Jack. Het begint volgens hem al bij de gasten: zo schoof onder andere politica Caroline van der Plas aan. "Dan denk ik: jongens, die waren van de week helemaal niet in het nieuws! Dat vind ik dan jammer. En dat die dan ook nog een spelletje moeten doen... Ik zou wat flitsender beginnen.”

Typetjes

Toch had Jack ook wel iets positiefs te melden: "De typetjes zijn goed." Maar daar is ook wel een logische verklaring voor: "Dat zijn dezelfde mensen als waar wij mee werkten." Tot slot geeft hij de makers ook nog even een tip mee: “Zet nooit je typetjes middenin het publiek, waardoor mensen tegen hun rug aan kijken. Dat ziet er niet uit.”

Article continues after the ad

De laatste jaren is Jack nog maar weinig op televisie te zien geweest. Hij was vorig jaar nog wel te gast in het programma TV-Toppers, maar ook daarover was hij niet te spreken. Volgens Jack had het programma hem namelijk onder valse voorwendselen uitgenodigd.

Satire op tv

Om toch nog even met een positieve noot te eindigen: de Kopspijkers-coryfee zou zelf iets nieuws bedacht hebben, "maar ik hou ervan dat er satire op tv is, want dat is er veel te weinig." Volgens Jack zullen ze nog moeten zoeken, maar dat is misschien ook wel logisch. Er is ten slotte nog maar één aflevering op tv geweest. "Geef het een paar weken en dan gaan we kijken."

Zelf ook kijken? Spaanders is elke zaterdagavond om 20:30 uur te zijn bij BNNVARA op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.