Van Star Wars tot De Kleine Zeemeermin

Nerds worden ook verliefd, en soms krijgen ze zelfs nog de prins(es) op het witte paard ook! Maar de bruiloften van deze geeks zien er net iets anders uit dan je gewend bent…

More content below the advertising

Passie

Als je nerds (M/V) ergens aan kunt herkennen,dan is het wel hun passie. Of ze nu gek zijn van Harry Potter, Star Wars of Game of Thrones, deze fans hebben net wat meer liefde voor hun favoriete film, serie of boek dan de rest van de wereld. Het valt dan ook niet mee om een partner te vinden die deze passie deelt, maar deze fans is het gelukt! Zulke liefde moet je natuurlijk koesteren en vereeuwigen met een huwelijk. En daarbij kun je het begrip ‘sprookjeshuwelijk’ vaak redelijk letterlijk nemen. Wij zetten de meest nerdy bruiloften aller tijden voor je op een rijtje!

Harry Potter

Liefde is magisch. Geen wonder dat Harry Potter een populair thema is onder trouwende nerds. Bijkomend voordeel is dat je aan het decor niet veel hoeft te doen: ieder middeleeuwse trouwlocatie kan met een beetje fantasie doorgaan voor Zweinstein!

Superhelden

Superhelden zijn populairder dan ooit! Geen wonder dat je de personages van DC en Marvel steeds vaker ziet opduiken op trouwerijen. Vaak verschijnen ze in kostuum, maar onderstaande bruiloftsgasten bewijzen dat het ook subtieler kan.

The Lord of the Rings

Het is een kleine stap van de magische ring uit The Lord of the Rings naar een heuse trouwring. Deze geliefden kozen dan ook de beroemde fantasyreeks van Tolkien als thema. Hopelijk loopt het met de dragers van deze ring wél goed af!

De Kleine Zeemeermin

Een Disney-bruiloft mag uiteraard niet ontbreken. En deze bruiloft gebaseerd op De Kleine Zeemeermin ziet er al net zo sprookjesachtig uit als de film. Nu maar hopen dat ze geen kreeft hebben gereserveerd aan de gasten…

Game of Thrones

Game of Thrones en bruiloften zijn niet echt een match made in heaven. Ondanks dat het bloed vaak rijkelijker vloeit dan de wijn, hebben deze verliefde fans het er toch op gewaagd.

Star Wars

Dit overzicht zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een heuse Star Wars-bruiloft. Aartsvijanden Dart Vader en Chewbacca zetten voor één dag hun verschillen opzij. Bonuspunten voor het vlinderdasje van R2-D2!

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.