Okee, stop maar met verrast doen: er wordt gewerkt aan Venom 2!

Sony deed een paar weken geleden erg stiekem, door Venom 2 aan te kondigen zónder... Venom 2 aan te kondigen. Ja, anno 2018 is niets meer te gek!

Scenarioschrijver Jeff Pinkner verklaarde tegenover het Youtube-kanaal Discussing Film ‘dat Venom 2 gemaakt wordt’. Verder kon Pinkner, die vooralsnog niet meewerkt aan het project, er weinig over kwijt.

Net als iedereen vroegen de mensen van Discussing Film zich af of we Venom ooit in dezelfde film zouden zien als zijn ‘belangrijke broer’ Spider-Man. Hier wordt het nog interessanter, want Pinkner wees dit niet meteen van de hand.

‘Zonder dat ik ook maar iets wil verklappen, is het niet onmogelijk dat Spider-Man in een volgende Venom-film een grote rol speelt.’ Niet onmogelijk klinkt niet heel overtuigd, maar: ‘Iedereen die aan Venom heeft meegewerkt zou graag een Spider-Man/Venom-film zien.’
 

 

Maximum Woody!

In de credits van Venom wordt gehint naar een vervolg met een andere schurk, genaamd Carnage (Woody Harrelson). Hij is - net als Venom - een combinatie van buitenaardse symbioot én een mens. De menselijke helft van Carnage is echter een moordlustige maniak! Venom is zelf ook geen lieverdje, maar zelfs híj vindt dat Carnage nogal ver gaat.

Venom, Carnage én Spider-Man spelen samen trouwens een grote rol in de comic-crossover Maximum Carnage. In deze verhaallijnen krijgen Spider-Man, Venom, Morbius (die ook een eigen film krijgt), Black Cat (die óók een eigen film krijgt!) en… Captain America (dat wordt... moeilijk) het aan de stok met het amorfe monster. Zou het Spider-Man-universum naar deze geweldige confrontatie opbouwen?

Hoewel Venom, met Tom Hardy in de hoofdrol als antiheld, lauwtjes werd ontvangen, leverde de film al bijna een miljard dollar op. Een vervolg leek dus een kwestie van tijd… Als (áls) Spider-Man zich bij zijn glibberige ‘frenemy’ voegt, dan is the sky the limit!

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!