Okee, stop maar met verrast doen: er wordt gewerkt aan Venom 2!

Sony deed een paar weken geleden erg stiekem, door Venom 2 aan te kondigen zónder... Venom 2 aan te kondigen. Ja, anno 2018 is niets meer te gek!

Scenarioschrijver Jeff Pinkner verklaarde tegenover het Youtube-kanaal Discussing Film ‘dat Venom 2 gemaakt wordt’. Verder kon Pinkner, die vooralsnog niet meewerkt aan het project, er weinig over kwijt.

Net als iedereen vroegen de mensen van Discussing Film zich af of we Venom ooit in dezelfde film zouden zien als zijn ‘belangrijke broer’ Spider-Man. Hier wordt het nog interessanter, want Pinkner wees dit niet meteen van de hand.

Article continues after the ad

‘Zonder dat ik ook maar iets wil verklappen, is het niet onmogelijk dat Spider-Man in een volgende Venom-film een grote rol speelt.’ Niet onmogelijk klinkt niet heel overtuigd, maar: ‘Iedereen die aan Venom heeft meegewerkt zou graag een Spider-Man/Venom-film zien.’
 

 

Maximum Woody!

In de credits van Venom wordt gehint naar een vervolg met een andere schurk, genaamd Carnage (Woody Harrelson). Hij is - net als Venom - een combinatie van buitenaardse symbioot én een mens. De menselijke helft van Carnage is echter een moordlustige maniak! Venom is zelf ook geen lieverdje, maar zelfs híj vindt dat Carnage nogal ver gaat.

Venom, Carnage én Spider-Man spelen samen trouwens een grote rol in de comic-crossover Maximum Carnage. In deze verhaallijnen krijgen Spider-Man, Venom, Morbius (die ook een eigen film krijgt), Black Cat (die óók een eigen film krijgt!) en… Captain America (dat wordt... moeilijk) het aan de stok met het amorfe monster. Zou het Spider-Man-universum naar deze geweldige confrontatie opbouwen?

Hoewel Venom, met Tom Hardy in de hoofdrol als antiheld, lauwtjes werd ontvangen, leverde de film al bijna een miljard dollar op. Een vervolg leek dus een kwestie van tijd… Als (áls) Spider-Man zich bij zijn glibberige ‘frenemy’ voegt, dan is the sky the limit!