Pretparken gebaseerd op films zijn een hot topic. Deze week werd bekend dat The Hunger Games en de Twilight Saga een eigen park krijgen in Zuid-Korea; Star Wars-gebieden in Disney-parken staan al langer op het programma. In Londen praat men nu over een Downton Abbey-park!

Article continues after the ad

ITV, de grootste commerciële zender van Groot-Brittannië, is op zoek naar een gebied van 2.000 vierkante meter om een pretpark(je) te bouwen in de Engelse hoofdstad. Volgens The Evening Standard circuleert er een brochure, waarin ITV-series als Downton Abbey, Victoria en Broadchurch worden genoemd als grootste publiekstrekkers. 

De plannen bestaan onder meer uit een kleine bioscoop (100 stoelen), een restaurant en tentoonstellingen met kostuums, rekwisieten en sets. ITV hoopt jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers met het park te trekken. Klinkt goed, als je niet genoeg kunt krijgen van de valse opmerkingen van Violet Crawley.

Meer informatie over het project is nog niet bekend, behalve dat het park in het centrum van Londen komt, en gepland staat voor 2018.