Afgelopen donderdag verscheen-ie: de nieuwe trailer van It. Bill Skarsgård neemt de rol van de doodenge clown Pennywise op zich, maar de producers hadden eigenlijk iemand anders in gedachten.

Article continues after the ad

Tilda Swinton

Namelijk: actrice Tilda Swinton. "Ze had geen tijd. Echt, ik zweer het, ze kon niet. We hadden een tijdslot waarin we de film wilden maken en in die tijd was zij niet beschikbaar. Uiteindelijk heeft ze niet eens auditie gedaan, maar we hebben er allemaal aan gedacht", vertelde producer Barbara Muschietti aan JoBlo. 

Bill Skarsgård

Gelukkig vonden de filmmakers een andere gegadigde van wie ze dachten dat hij Tim Curry - de acteur die de clown speelde in de film uit 1990 - kon evenaren. Skarsgård, zoon van Stellan, broertje van Alexander, zette een dijk van een auditie neer. 

7 september

It gaat op 7 september in Nederland in première. De film gaat over zeven kinderen, de ‘losers’ in het stadje Maine, die oog in oog komen te staan met het kwaadaardige monster It die aan hen verschijnt in de gedaante van de moordlustige clown Pennywise.