De Stephen King-verfilming It draait nog maar net in de bioscopen, maar schrijft nu al geschiedenis. Met een omzet van ruim 117 miljoen dollar, beleefde It het beste openingsweekend voor een horrorfilm aller tijden!

Article continues after the ad

Peanuts

Een aanloop vol geweldige trailers, verrassend positieve recensies en natuurlijk een van de griezeligste monsters uit de horrorgeschiedenis hebben zich dit weekend dubbel en dwars uitbetaald. Letterlijk! It bracht niet minder dan 117,2 miljoen dollar in het kassalaatje. De Stephen King-verfilming verpulverde daarmee het record van Paranormal Activity 3. Die film bracht tijdens het openingsweekend 52,6 miljoen dollar op. Dat was in 2011 goed voor de titel ‘beste openingsweekend voor een horrorfilm aller tijden’, maar dat is peanuts vergeleken bij It.

Vervolg

Ook in vergelijking met andere kaskrakers die dit jaar uitkwamen is It een hit! Alleen Guardians of the Galaxy vol. 2 en Beauty and the Beast brachten meer op in hun openingsweekend. Niet verwonderlijk gaan bij Warner Bros. de vlaggen uit! Jeff Goldstein, hoofd distributie van de studio, vertelde tegen Variety: “Er is iets heel bijzonders aan de hand met het verhaal, hoe de film is gemaakt en de marketingcampagne. Alles kwam samen en er is zelfs kans dat de omzet van het openingsweekend nog hoger uitvalt.” Het vervolg op de kaskraker is al in ontwikkeling!