Acteur Sean Bean wordt soms wel de 'lopende spoiler' genoemd: het lijkt wel alsof hij in elke film of serie waarin hij speelt doodgaat. Maar tot onze grote verbazing blijkt een andere acteur nóg vaker te sterven op het witte doek.

More content below the advertising

Spoiler alert!

Neergeschoten, vierendeling, beschoten door pijlen, onthoofd: het lot van Sean Bean's personages ziet er altijd maar somber uit. De acteur is al in 25 films doodgegaan om precies te zijn. Toch is er een acteur die nóg vaker het loodje legt, schrijft Nerdist.

John Hurt

Op nummer één met de meeste sterfscènes is acteur John Hurt. Hij speelde al 43 keer een sterfscène in onder meer Alien, Contact, Snowpiercer, Tinker Tailor Soldier Spy en Hellboy. Maar naast Hurt hebben horroracteurs Vincent Price en Bela Lugosi ook net meer sterfscènes op hun naam staan dan Bean.

De actrice met het hoogste aantal sterfscènes in film is Charlize Theron, gevolgd door Michelle Rodriguez en Kate Winslet.

Schrale troost

Maar, kijkend naar de percentages is Bean overigens wel de onbetwiste koning van de sterfscène. 32 procent van de personages die hij speelde komt om het leven, tegenover 31% van de personages van acteur John Hurt. Bean speelde in minder films en crepeert daarom in verhouding toch vaker. Rest in peace, Sean Bean.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.