Ruben Nicolai

Het zal je misschien zijn opgevallen (of niet) dat Ruben Nicolai de laatste tijd wat minder opduikt als één van de RTL Boulevard-presentatoren. Hoe komt dat toch? Is 'ie er soms uitgebonjourd?

Article continues after the ad

De presentator en vaste RTL-ster maakt momenteel met zijn Lama-maten Ruben van der Meer en Tijl Beckand het YouTube-programma Quarantaine TV en organiseerde zelfs een alternatieve Passion. Ook kunnen we 'm vanaf morgen zien in de nieuwe RTL 4-show LEGO Masters. Dat 'ie dus wat minder in RTL Boulevard zit, komt gewoon door die andere werkzaamheden!

Niet gestopt

De Telegraaf vroeg Ruben gisteren naar die Boulevard-afwezigheid. "Dat komt door mijn drukke agenda", reageert hij. "Ik heb zeker geen afscheid genomen van Boulevard." Dat er even één presentator ontbreekt is in het geval van Boulevard niet eens zo'n heel groot probleem: de showbizzrubriek bezit een vrij grote stal met (inval)hosts, experts en sidekicks.

Andere shows

Naast de YouTube-show én het aankomende LEGO Masters, staat er nog iets op de planning voor Ruben. "Ik werk bijvoorbeeld ook nog aan een programma dat De erfgenaam gaat heten. Die variatie vind ik fijn", geeft hij aan. "Dat je de ochtend na een grote studioshow in de auto stapt naar Stadskanaal om een klein papiertje te zoeken in het gemeentearchief… Dat houdt je goed met beide benen op de grond."

LEGO Masters

Morgen debuteert Ruben zoals gezegd met een geheel nieuwe zaterdagavondshow (die in andere landen al een succes bleek). In LEGO Masters strijden teams tegen elkaar om de allerbeste, meest indrukwekkende LEGO-bouwsels in elkaar te flansen. Ruben weet inmiddels dat deze blokjesbouw-hype nog altijd niet over is. "In het najaar opende er een Lego-winkel in de Amsterdamse Kalverstraat en er stonden iets van 700 mensen in de rij. Dat was het moment waarop ik dacht: ’Ah, dus Lego ís niet gestopt toen ik twaalf werd en er zelf niet meer mee speelde.


LEGO Masters is vanaf morgen elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.