Erland Galjaard, oud-programmadirecteur van RTL, denkt dat RTL Late Night met Twan Huys nog 'te redden valt'. Twan zal echter wel zijn game moeten uppen om de kijkcijfer-neergang te stoppen.

Article continues after the ad

"Als ik heel eerlijk ben heb ik College Tour als uitgangspunt genomen en niet Nieuwsuur", zo zegt Galjaard, die als laatste klusje Twan Huys naar RTL haalde, in de podcast 30 Minuten Rauw. "Bij College Tour zat de Twan die ik wilde zien. Ik zie nu Huys die Nieuwsuur doet, aan een tafel."

Ophef en kritiek

"Daarmee heb ik geen waardeoordeel over Twan, want die kan het wel redden. Nog steeds. Maar het moet wel veranderen." Eerder gaf Twan zelf nog aan dat alle ophef en kritiek hem toch wel wat doet. Toch zijn de kijkcijfers niet héél veel opgekrabbeld na het recente dieptepunt.

In DWDD brak recent nog een fittie uit over de Late Night-kijkcijfers:

De afgezwaaide directeur bood zelfs nog aan om mee te helpen, maar daar kwam hij niet uit met RTL. "Twan heeft mij zelf niet benaderd. Wel heb ik hem nog een paar berichten gestuurd, waarin ik aangaf te hopen dat hij de storm overleeft, vooral in zijn hoofd."

Waarschuwing!

Ook geeft Galjaard hem nog een soort van waarschuwing mee. "Ik wil niet dat hij bang wordt en dat je dat terugziet op televisie." Ondanks al het advies kwam RTL Late Night met Twan Huys gisteren niet verder dan 267.000 kijkers.