Het is misschien wel de succesvolste Spaanstalige serie ooit: La Casa De Papel. Met twee loeispannende seizoenen achter de kiezen kunnen de vele fans niet wachten op de derde reeks, die afgelopen april werd aangekondigd en in 2019 zou verschijnen. Op Twitter gonst het sinds kort echter van de geruchten dat seizoen drie al komend najaar verschijnt.

Article continues after the ad

(Fake) News!

Op het sociale platform circuleert een mysterieuze aankondigingsposter van het nieuwe seizoen, waarop 29 september als releasedatum aangegeven staat. Dat zou betekenen dat we over iets meer dan drie maanden alweer volop kunnen genieten van de meest beruchte bankrovers uit televisieland. Het nieuws is opgepikt door meerdere entertainmentsites en er wordt door ongeduldige fans van de show enorm blij gereageerd. Toch hebben sommigen zo hun twijfels: is het wel echt nieuws, of missen we Donald Trumps favo woord ‘fake’ hier ergens?

Factchecken

Bij het zien van alle berichten werden ook wij enthousiast, maar een slimme twitteraar gooit roet in het eten (of wil ons geen valse hoop geven; het is net hoe je het bekijkt). Een Fransman besloot het te factchecken bij de Frans/Vlaamse tak van de streamingsdienst, waarna zij met een teleurstellende mededeling kwamen: ‘Het derde deel is aangekondigd voor 2019’, klonk de reactie.

José mag het weten...

Nu moeten we eerlijk zeggen dat dat niet bepaald de sterkste ontkrachting van het nieuws is. Het is eerder een herhaling van de in april gedane aankondiging, waarmee Netflix het verse nieuws niet bevestigt, maar ook niet ontkent. Hierdoor houden wij toch nog enigszins goede hoop. Wellicht had Netflix inderdaad het plan om het derde seizoen in september onaangekondigd te droppen en verpestten deze geruchten de surprise? José mag het weten...

De ultieme escape

In de spannende misdaadserie probeert een groep criminelen, onder leiding van El Profesor, de perfecte kraak te plegen. Ze doen een inval bij de Nationale Munt om miljarden aan ontraceerbaar geld te drukken. Ze krijgen het lastig wanneer blijkt dat het drukken erg lang duurt en ze te maken krijgen met elitetroepen van de regering. Het team probeert de publieke opinie zó te draaien dat ze alsnog kunnen ontsnappen.

Inhaalactie!

Heb jij (als een van de weinigen) nog niets van La Casa de Papel gezien? Dan heb je dus in ieder geval deze zomer nog om de eerste twee seizoenen van het misdaadspektakel in te halen. Bekijk de trailer in bovenstaande video.