Hij is cool, hij is dodelijk en hij lijkt als twee druppels water op Keanu Reeves… John Wick is één van de meest succesvolle actiehelden van de laatste jaren, en zorgde voor een piek in de populariteit van de Canadees. Hoe groot is de kans dat hij na John Wick 4 (2022) nog doorgaat?

Dát Keanu Reeves terug blijft keren voor John Wick is op zich al opmerkelijk. De laatste jaren speelde hij in betrekkelijk kleine films, en werkte hij achter de schermen als producer. Na het succes van John Wick (2014) verscheen er een vervolg John Wick: Chapter 2 (2017) en won de acteur weer aan populariteit. Hij was overigens nooit écht weg, maar ook niet het fenomeen dat hij de laatste jaren weer is.

Hij kon meedoen aan Toy Story 4, werd zelfs gevraagd voor een rol in The Matrix 4 én kon meteen verder met John Wick 4, waarvan de productie stilligt vanwege het coronavirus én omdat Reeves eerst The Matrix moet opnemen.

De kans bestaat natuurlijk dat Reeves op een gegeven moment geen zin meer heeft om de zware John Wick-films te doen. Tot nu toe vindt hij het echter te gek om in de huis van ‘baba yaga’ te kruipen. Na de première van John Wick: Chapter 2 zei de acteur dat hij de rol wilde blijven spelen “Tot hij erbij neerviel!” Naarmate Reeves ouder wordt, wordt dit trouwens steeds waarschijnlijker.

Article continues after the ad

Tot nu toe hebben we echter geen enkele reden om aan te nemen dat John Wick 4 het laatste deel is uit de spectaculaire reeks. Sterker nog: medebedenker Derek Kolstadt verwacht op zijn minst een vijfde deel in de serie.

“Hij heeft iets speciaals in John Wick gevonden, dat erg belangrijk voor hem is. Ik weet niet hoeveel films er uiteindelijk zullen verschijnen, maar ik verwacht op z’n allerminst vier of vijf. Op dit moment zijn we bezig met John Wick 4 en vragen we ons af: werkt dit het beste als één film, of zouden we het verhaal kunnen verdelen over een vijfde film? Ik denk dat we Keanu daar erg gelukkig mee zouden maken.”

John Wick forever!

Als we even op de psychologische toer gaan, dan zie je dat Keanu Reeves enorm veel van actiefilms houdt. Hij regisseerde én speelde de hoofdrol in de kungfu-film Man Of Tai Chi (2013), die ondanks goede kritieken flopte. De film 47 Ronin, waarin hij datzelfde jaar speelde flopte nog harder! Een jaar later had hij eindelijk succes in een keiharde actierol in John Wick. De man houdt er gewoon van!

Met een mogelijke spin-off in aantocht (The Ballerina), een mogelijke crossover met Atomic Blonde en een televisieserie over het mysterieuze hotel The Continental, heeft John Wick in een paar jaar een populair universum uit de grond gestampt met de handtekening van Reeves erop. Dat komt niet héél vaak voor, dus voorlopig zijn we nog niet van John Wick en Keanu Reeves af.