Het heeft even geduurd, maar het langlopende project van HBO en Steven Soderbergh is af! Binnenkort lanceert HBO de Mosaic-app, waarin je een interactief verhaal beleeft én verandert!

Article continues after the ad

Mosaic

In Mosaic check je een verhaallijn, waarbij je elke keer focust op een ander personage. De keuzes die je maakt beïnvloeden vervolgens het verhaal. Door het wisselende perspectief krijgen sommige scènes een compleet andere lading en betekenis. Het lijkt nog het meest op een ‘avonturenboek’, waarin je af en toe moest kiezen hoe het verhaal verder ging.

Er is nog niet veel bekend over Mosaic. Wel weten we dat Sharon Stone een belangrijke rol speelt. Verder spelen o.a. Garrett Hedlund (Tron), Frederick Weller (Banshee), Beau Bridges (Bloodline) en Jennifer Ferrin (The Knick) mee.

Return of the ‘bergh

Het was een tijdje stil rond Steven Soderbergh. De regisseur van o.a. Erin Brockovich, Ocean’s Eleven, Traffic, Che en Magic Mike was een tijd lang niet zo actief. Dit jaar verscheen het gave Logan Lucky van zijn hand, en binnenkort dus het Mosaic-project voor HBO. Soderbergh heeft ruim drie jaar aan Mosaic gewerkt, maar bracht weinig naar buiten over het mysterieuze project.

De gratis Mosaic-app is begin volgende maand te downloaden. In januari 2018 krijgt het interactieve verhaal een vervolg in een HBO-serie. Het is niet bekend of acties in de app doorwerken in de serie, maar het ligt wel voor de hand!