the birch horrorfilm 2016

YouTube heeft meer te bieden dan kattenvideo’s en make-uptutorials. Sommige filmmakers gebruiken het platform om hun zelfgemaakte horrorfilms te delen met de wereld. En daar zitten griezelig goede werkjes tussen!

7. The Jigsaw

Een oude man koopt een legpuzzel in een antiekwinkel. De antiquair waarschuwt hem voor de gevolgen… en de klant ontdekt nog dezelfde avond waarom! The Jigsaw moet even op gang komen, maar de originele twist op het einde maakt deze korte horrorfilm beslist de moeite waard.


6. The Maiden

Een makelaar probeert een vervloekte villa te verkopen aan een onwetende koper. Maar zij beseft al snel dat ze een gruwelijke fout heeft gemaakt. The Maiden heeft blijkbaar indruk gemaakt op de juiste mensen, want Michael Chaves is ook gestrikt voor de regie van The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It.


5. The Birch

In The Birch wordt een scholier iedere dag gepest door de lokale bullebak. Maar dan vindt hij een manier om gruwelijk wraak te nemen op zijn plaaggeest. Deze korte Britse horrorfilm is ook meteen de bloederigste in deze lijst. Zeg dus niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!

Article continues after the ad


4. Mamá

Twee zusjes worden na zonsondergang geterroriseerd door het niet al te liefhebbende creatuur uit de titel. Mamá bleek het perfecte visitekaartje voor regisseur Andy Muschietti. Hij mocht niet alleen een bioscoopfilm maken gebaseerd op zijn korte film, maar tekende ook voor de Stephen King-verfilmingen It en It: The Final Chapter!

 

 


3. The Captured Bird

Het gevangen vogeltje uit de titel verwijst naar jong meisje dat verdwaalt in een vervallen landhuis vol bovennatuurlijke gevaren. The Captured Bird is met afstand de meest oogstrelende titel in dit rijtje. Geen wonder, Oscar-winnaar Guillermo del Toro (The Shape of Water) trad op als uitvoerend producent van deze dromerige horrorfilm.


2. Lights Out

Dat de Zweden ook wel raad weten met het genre, wisten we natuurlijk al sinds Let the Right One In. Ook Lights Out bewijst laat zien dat het Scandinavische land meer te bieden heeft dan woonwinkels en gehaktballetjes! Deze uitstekende horrorfilm stond ook model voor de gelijknamige Hollywood-hit uit 2016!


1. Tuck Me In

Het geweldige aan horror is dat je geen dure Hollywood-sterren of megabudgetten nodig hebt om effectief te zijn. Dat bewijst Tuck Me In wel! Deze Spaanse horrorfilm over een vader die zijn zoontje toedekt voor het slapengaan heeft slechts één minuut nodig om zijn punt te maken enneh… yikes!

 
Zie je horrorfilms liever op een groter formaat? Check dan ons overzicht van horrorfilms om naar uit te kijken in 2021!